تاریخچه برند والنتینو
“من خوب میدانم که زنان چه چیزی میخواهند؛ آنها میواهند که زیبا باشند.” این جمله معروف والنتینو کلمنته لودوویکو طراح مشهور ایتالیاییست. برندی کاملا زنانه که مانند هر برند شناخته شده دیگری سرگذشت مخصوص به خودش را دارد. در این مقاله میخواهیم با تاریخچه برند والنتینو آشنا شویم.
شکل گیری برند والنتینو
والنتینو کلمنته لودوویکو در می 1932 در شهر ووگرا به دنیا آمد. او طراح موفق ایتالیایی و موسس کمپانی و برند والنتینو SPA میباشد. او در جوانی ایتالیا را برای تحصیل و یاد گرفتن هنرهای زیبا ترک کرد و به پاریس رفت.
در آنجا در مدرسه عالی هنر های زیبا و بعد در سندیکای مد در فرانسه به تحصیل پرداخت. وی پس از بازگشت به کشورش یکی از تاثیرگذارترین افراد در ایتالیا شد و از رئیس جمهور ایتالیا نشان شایستگی دریافت کرد.
والنتینو قبل از تاسیس برند خودش با برند هایی چون ژاک فت و بالنسیاگا همکاری میکرده است. او با کمک پدر و دوستش اولین گام ها را برای برندش برداشت و برند اختصاصی خودش را با نام والنتینو SPA راه اندازی کرد.
والنتینو طراح و موسس برند والنتینو
تاریخچه برند والنتینو
این کمپانی در سال 1959 در شهر رم ایتالیا تاسیس شد. اما حدودا سه سال طول کشید تا راه موفقیت خود را طی کند و به عرصه جهانی قدم بگذارد. شروع شهرت و درخشش او در اولین حضور بین المللی والنتینو در سال 1962 در شهر فلورانس بود که پایتخت مد ایتالیا در آن زمان بشمار می رفت. اولین فشن شو والنتینو جوان در کاخ پتزی مورد استقبال بی نظیری قرار گرفت.
والنتینو در همان ابتدا تناژ خاصی از رنگ قرمز را انتخاب کرد که بسیار معروف شد و بعضی ها به آن red valentino میگفتند. او هرساله در فشن شو های خود یک لباس قرمز طراحی میکند.
لوگو این برنند که حرف وی ( V ) می باشد به خاطر پیروزی های متعدد او طراحی شد.
والنتینو در طی این پنجاه سال تلاشی که داشته است برای افراد مشهوری چون الیزابت تیلور لباس دوخته است و هنرمندان زیادی با لباس های وی به روی فرش قرمز رفته اند.
در اواخر دهه 60 میلادی از او بعنوان استاد طراحی یاد میشد و جایزه Neiman Marcus که معادل جایزه اسکار در زمینه مد بود را دریافت کرد و همین باعث شد افراد مشهور دنیا را از قبیل: فرح دیبا، بیگم آقا خان، ژاکلین کندی و پرنسس مارگارت را به سمت والنتینو کشید.
موفقیت برند والنتینو را میتوان در سالهای 1962 تا 1967 مشاهده کرد.
این برند ایتالیایی در کشور هایی از جمله پاریس، آمریکا و اسپانیا خانه های مد خود را راه اندازی کرده است. یکی از دلایل مشور شدن وی در آمریکا این هست که بانوی اول آمریکا ژاکلین کندی از طراحی های این برند خوشش آمد و لباس خود را از والنتینو تهیه کرد.
بحران های والنتینو
والنتینو در سال 2007 اعلام کرد که در سال 2008 این برند ورشکست خواهد شد و خود او در سال 2008 بازنشت خواهد شد. این کمپانی به رئیس شرکت فیات فروخته شد. البته والنتینو در این سالها ارتباط نزدیکی با شرکت داشت و بسیار فعال بود.
در سال 2007 ، او اعلام کرد که آخرین شوی خود را در ماه ژانویه ی سال جاری برگزار می کند. این شوی نهایی در موزه رودین در پاریس برگزار شد.
این برند بعد از والنتینو طراحان دیگری را در خود قرار داده و همچنان راه موفقیت خود را طی میکند.
ماریا گرازیا با همکاری پیر پائولو پیکیولی توانستند درامد والنتینو را به یک میلیارد دلار برسانند. این دو در سال 2016 از یکدیگر جدا شدند، ماریا گرازیا به خانه مد دیور پیوست و در حال حاضر تنها مدیر والنتینو است.
والنتینو در سال 2012 نمایشگاهی از اثار والنتینو برگزار کرد که مورد توجه فعالان این عرصه قرار گرفت.
عطر و ادکلن والنتینو
والنتینو در سال 1978 وارد دنیای عطر شو و اولین عطر خود را با نام والنتینو کلاسیک (عطر والنتینو) روانه بازار کرد. در این زمینه نیز موفقیت های چشم گیری بدست آورد.
از جمله عطر، ادکلن، ادوپرفیوم و ادوتویلت های محبوب و پر طرفدار این برند می توان به والنتینو والنتینا،والنتینو دونا زنانه و والنتینو اومو مردانه اشاره کرد.