سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ساختار داخلی کلید هوایی چگونه است ؟

 

بر اساس استاندارد جهانی و برای دستیابی به اندازه‌ کوچک‌تر، مدارهای قطع کننده، از یک ساختار سه‌بعدی و کامپکت پیروی می‌کنند. پنل‌های سمت چپ و راست، سیستم کنتاکت و سیستم قطع فوریِ اضافه جریان همگی روی یک صفحه‌ عایق قرار گرفته‌اند. در قسمت بالایی سیستم اطفاء جرقه یا آرک قرار دارد و در قسمت جلویی کلید، مکانیزم عملکردی قرار گرفته‌ است    .

معمولاً در قسمت‌های بالا و سمت چپِ کلید هوایی، رله‌های شنت و آندر ولتاژ قرار می‌گیرند و به مدار تریپ متصل می‌شوند. ترانسفورماتور جریان  (current transformator) نیز روی شین پایینی کلید هوایی قرار داده می‌شود؛ به همین دلیل تجهیزاتی مانند رله‌های حرارتی یا تریپرهای نیمه‌هادی (semiconductor trippers) را می‌توان در قسمت پایین کلید نصب کرد.

کلید هوایی اشنایدر از شناخته شده ترین مدل های کلید هوایی در صنعت است که برای خرید مدل های مختلف آن میتوانید به فروشگاه برق لئو مراجعه کنید .

اجزای کلید هوایی

کلید‌ هوایی یک تجهیز کاملاً تعمیر‌پذیر است و هر قسمت از آن قابلیت تعمیر یا تعویض دارد. 

اجزای داخلی کلید هوایی

سلونوئید(Solenoid) الکتریکی

فریم یا قاب

کویل‌های سری برای عملیات تریپ

میله تریپر یا قطع کننده (Tripper bar)

کنتاکت‌های اصلی

ترمینال کلید هوایی

کنتاکت آرک یا کنتاکت متحرک

قسمت عایقی

پروب نگهدارنده یا پروب لچ (Latch prop)

مکانیزم عملکردی

اهرم یا دستگیره

ساختمان کنتاکت کلید هوایی

به طور کلی، کنتاکت هر فاز در کلید هوایی، به همراه یک محفظه خاموش‌کننده‌ آرک، با اتصالات مخصوص داخل یک مقره‌ی کوچک عایق قرار می‌گیرد و مدار کلید هوایی، قطع و وصل شدن آن‌ها را به کمک همین اتصالات کنترل می‌کند. به این منظور، کلید هوایی از دو کنتاکت موازی دنده‌ای استفاده می‌کند تا کنتاکت هر فاز روی باس قرار گیرد. همچنین عملیات باز و بسته شدن هر کنتاکت، هنگام خاموش و روشن شدن کلید به کمک یک فنر انجام می‌شود. در شکل 6 ساختمان یک کنتاکت و اجزای آن را مشاهده می‌کنید.

1 – باس بار

2 – اتصال نرم

3 – کنتاکت متحرک

4 – کنتاکت ثابت

5 – فنر

6 – شاتون( اهرمی که کنتاکت اصلی را به مقره متصل می‌کند)

7 – شفت اصلی

8 – نگهدارنده‌ کنتاکت